GOLFMK8
GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV
  • Has your username changed as part of the site merger and want it changed back? If the other version of your username isn't being used, send Gulfer a PM and we can probably fix it for you

K04 upgrade 09 TSI issues

jplong

New member
Location
Cincinnati
Ride
2009 GTI
Recently upgraded to a K04. This is a DIY install so ive had to modify the turbo outlet top make it work. Here is a list of my mods:
CTS charge pipe (pancake eliminator pipe)
R8 Coils
3 Bar Map
full 3" CTS SS exhaust turbo back
AFE intake
Diverter Valve relocation
Eurodyne K04 tune with Maestro

I was having ultra rich conditions with the 2.5 Bar MAP but the boost seemed to go much higher and it obviously made more power. With the 3Bar sensor it runs leaner but maxes out at 4PSI . Any help would be appreciated. i'm still getting 4 pending faults in torque app.as well
 

jplong

New member
Location
Cincinnati
Ride
2009 GTI
Trying TP 2.0 protocol, address :1
Controller part number :1K0907115AF
Configuration :0010
System name :2.0l R4/4V TFSI
Long coding :0403010818070160
FT Code :
Hardware part number :1K0907115AD
Controller serial number:VWX7Z0H63NH8IM
Manufacturing plant :BPG-810
Manufacturing date :21.07.08
Revision state :E3H12---
Test bench number :1468
Manufacturer number :0179
Engine system number :CBFA
Ecu software number is :unknown
Ecu hardware number is :unknown
Vin number is :WVWED71K29W070676
Ecu type :MED17
Engine type :2.0 TSI Turbo


5 Fault codes found :

P0236 :
Turbocharger Boost Sensor (A) Circ. Range/Performance
Fault status : 11100000
No display
Conditions met
Static
Warning lamp on


P1114 :
Bank 1, sensor 2 Internal resistance too high
Fault status : 11100000
No display
Conditions met
Static
Warning lamp on


P0147 :
O2 Sensor Heater Circ.,Bank1-Sensor3
Fault status : 11100000
No display
Conditions met
Static
Warning lamp on


P0172 :
Fuel Trim,Bank1 System too Rich
Fault status : 11100000
No display
Conditions met
Static
Warning lamp on


P0140 :
O2 Sensor Circ.,Bank1-Sensor2 No Activity Detected
Fault status : 01100000
No display
Conditions met
Static
Warning lamp off
 

Rtxuae

New member
I know that the 3 bar map on tsi engines don't work. Return your oem map sensor and check if it solves the issue
 
Last edited:

jplong

New member
Location
Cincinnati
Ride
2009 GTI
i swapped it back last night. have yet to log anything today. did a little reading last night that its more of an issue with the ECU itself. that theres no good way to "recalibrate" for the 3Bar sensor output.
 

jplong

New member
Location
Cincinnati
Ride
2009 GTI
Eurodyne messaged me back today. Told me that the current Software dos NOT support the 3 bar map sensor. Im back on the 2.5 and its running more stout but now i have a whistle coming from the engine bay. So now im hunting what i think to be a boost leak. fun.
 

jplong

New member
Location
Cincinnati
Ride
2009 GTI
Boost leak found and fixed. Took her for a spirited drive down the road. Still hesitating at WOT. 2 pending faults o2 #2 heater circuit and #3 heater circuit. my guess is she is still running rich.
 
Top