GOLFMK8
GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV


  VW GTI Forum / VW Rabbit Forum / VW R32 Forum / VW Golf Forum - Golfmkv.com


 
Register
MYGOLF garage
Timeslips
Search
Members List
Search Today's Posts Mark Forums Read



Go Back   VW GTI Forum / VW Rabbit Forum / VW R32 Forum / VW Golf Forum - Golfmkv.com > Main Topics > GTI / Rabbit / Golf MkV General Discussions
Ringer Racing


Reply
 
Thread Tools
Old 04-15-2019, 08:37 PM   #1
RacerFreddy
Ready to race!
 
RacerFreddy's Avatar
 
Drives: 2007 Mk5 GTI (Candy White)
Join Date: May 2015
Location: Pennsylvania
Posts: 18
APR K04 Misfires (A little different than the usual)

Quite the weird set of misfires from my K04 tune. I'm sure by now you've all seen the common problems and solutions, but mine is a little different and I can't figure it out. Nothing I log thru VCDS is really making it clear.

Low rpm, low boost runs normal.
Low rpm, 6th gear, high boost, like up to 20 lbs, still pretty normal.
Hit 3k rpm and up and boom, misfires like crazy on just cylinder 1, car goes lean and cuts fuel, pulls timing, the works. Can't get into the higher RPMs on throttle really at all.

Vagcom has shown me that my rail pressure doesn't vary too much, the fuel trim adjustment is like .8% so fueling is good, no issues with MAF that I can see which was the common problem on APRs tune. I can unplug it and no change. My P3 gauge shows good AFR's and boost isn't spiking to above 20 psi or so, like I've seen with bad wastegate adjustment.

Moved coils, checked plug gap, at about .025-.026 which is perfect it seems, until I get into the rpms. Is it possible to be a bad injector, can they be bad at higher rpms but work at idle and low load? I ruled out LPFP because it's only on one cylinder, I'd likely have rail pressure issues or widespread misfires.

Any maestros in here that might have some insight, I have a decent size log that I could provide, but aside from injector timing going to zero during the misfires, aka pulling fuel, nothing seems off in there.
RacerFreddy is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2019, 10:47 PM   #2
RacerFreddy
Ready to race!
 
RacerFreddy's Avatar
 
Drives: 2007 Mk5 GTI (Candy White)
Join Date: May 2015
Location: Pennsylvania
Posts: 18
Seemingly solved it a few minutes after posting, oddly, a throttle body alignment fixed a lot of the issues. Then I blew the throttle body pipe off, will get another chance to drive it tomorrow morning, so we'll see.

Definitely odd, I knew having removed the manifold that this would have to be done, but never would I have expected it to cause that much issue. I still don't know why it focused so badly on cylinder 1.
RacerFreddy is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2019, 11:01 PM   #3
RacerFreddy
Ready to race!
 
RacerFreddy's Avatar
 
Drives: 2007 Mk5 GTI (Candy White)
Join Date: May 2015
Location: Pennsylvania
Posts: 18
After another day of driving it still does it but not as bad. Seems like full throttle fixes it a bit, and AFRs drop to 10.8-11.0 or so, but still misfires and gets a bit of that pull, stutter, pull feeling.

Boost comes on quickly, climbs to normal levels, spikes to 22-23 which is perfect. Seems everything turbo related is still good, but maybe spark or fuel is still not keeping up, hard to say.

Time for more logging.
RacerFreddy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.