GOLFMK8
GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV


  VW GTI Forum / VW Rabbit Forum / VW R32 Forum / VW Golf Forum - Golfmkv.com


 
Register
MYGOLF garage
Timeslips
Search
Members List
Search Today's Posts Mark Forums Read



Go Back   VW GTI Forum / VW Rabbit Forum / VW R32 Forum / VW Golf Forum - Golfmkv.com > Members Area > Off-topic / Misc. > Photography Discussions
Ringer Racing


Reply
 
Thread Tools
Old 04-09-2011, 05:56 PM   #1
lawn mower
Banned
 
Drives: .
Join Date: Jun 2010
Location: .
Posts: 9,076
Noob Flash question

I'm looking at possibly buying a flash for my camera, but I had a few questions.

I'm looking at speedlights, is there a way that i can use the speedlight as a remote flash? as in not on top of the camera, but still have it fire when i press the shutter? also what flash would you recommend? I'm using a Canon 60D
lawn mower is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 04:40 PM   #2
crackness
Carro blanco, Alma negra
 
Drives: 2007 CW Rabbit
Join Date: Jul 2008
Location: Coral Springs, FL
Posts: 35
I don't know much about the topic (I just ordered a T2i which should be arriving wednesday), but here's a little reading:

http://www.flickr.com/groups/strobis...60D+off+camera
crackness is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 05:50 PM   #3
VDUBMkV///C
Intergalactic smugness
 
VDUBMkV///C's Avatar
 
Drives: Your mom in the HOV lane
Join Date: Nov 2007
Location: redmond, WA
Posts: 3,004
Send a message via AIM to VDUBMkV///C
I know with Nikon flashes like the sb900 can be used as the remote transmitter if you have another sb900 or another subsequent model but depending on your camera you'll need to buy either a wire or a transmitter that will work with the flash and camera.
__________________
VDUBMkV///C is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 02:53 PM   #4
lilred88
noobster
 
Drives: #4928 R32 '08
Join Date: May 2008
Location: Goshen, IN
Posts: 239
Make sure they have a slave function. Some flashes use IR but it is spotty. With the slave function the flash will be triggered by the flash on your camera or another burst of light.

Side note: If you do not want the flash on your camera to trigger the stand alone but only the stand alone flash to, its gonna cost you money.

I think there are also kits out there where the flashes are hot shoed on a transmitter but do some research. And if i'm wrong someone correct me please.
lilred88 is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2012, 08:35 PM   #5
dtox
Derh
 
Drives: 4 Door GTI
Join Date: Aug 2006
Location: Pasco, WA
Posts: 53
Wireless Radio REmotes

You can use a set of these to fire your flash off camera. One goes on the flash, another goes on the camera.

http://www.amazon.com/Yongnuo-Wirele...2981286&sr=8-1
dtox is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.