GOLFMK8
GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV


  VW GTI Forum / VW Rabbit Forum / VW R32 Forum / VW Golf Forum - Golfmkv.com


 
Register
MYGOLF garage
Timeslips
Search
Members List
Search Today's Posts Mark Forums Read



Go Back   VW GTI Forum / VW Rabbit Forum / VW R32 Forum / VW Golf Forum - Golfmkv.com > Main Topics > GTI / Rabbit / Golf MkV General Discussions



Reply
 
Thread Tools
Old 01-12-2019, 04:13 PM   #1
zokiopp
Passed Driver's Ed
 
Drives: Golf MK5 1.9 TDI 77kw 2003
Join Date: Jan 2019
Location: Prilep Macedonia
Posts: 4
Mk5 2003, rear wiper problem and passenger airbag problem.

Hello everyone. I am a new user of the famous golf 5 and this is my first post already.

1. I recently bought a MK5 1.9 tdi and i noticed some strange rear wiper behaviour. When i turn the ignition ON, rear wiper starts turning without command from the stalk and stops after several swings. When i start the engine wiper does the same again. While i drive, i turn on rear wiper from the stalk and it starts rotating but when i turn off it doesnt stop, it continues for few swings too and stops in a random position different from the default one ( like in the middle). It really pisses me off.

2. I get airbag failure error on screen after my friend exited the car from the front passenger door. Nearby mechanic cleared the code and i have no problems untill someone sits and exits from the car. The error code was passenger side airbag problem. I heard that i need to check connections but i dont know where are they located exactly.

Also, the previous owner stated that he changed rear door locking mechanism and the central one probably.

I would appreciate some help about these problems. Thanks :)
zokiopp is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2019, 11:40 AM   #2
zokiopp
Passed Driver's Ed
 
Drives: Golf MK5 1.9 TDI 77kw 2003
Join Date: Jan 2019
Location: Prilep Macedonia
Posts: 4
Bump: When i cleared airbag fault code, it reappeared only after passenger door opening.
zokiopp is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2019, 12:24 PM   #3
GTI's
FIA GT Newbie
 
Drives: 2008 GTI Z4Z4 P03 PIP
Join Date: Sep 2013
Location: MD
Posts: 871
Find someone with Vcds and do an Auto Scan and post up results. You probably have a module issue for the wipers.
GTI's is online now   Reply With Quote
Old 01-13-2019, 01:10 PM   #4
zokiopp
Passed Driver's Ed
 
Drives: Golf MK5 1.9 TDI 77kw 2003
Join Date: Jan 2019
Location: Prilep Macedonia
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by GTI's View Post
Find someone with Vcds and do an Auto Scan and post up results. You probably have a module issue for the wipers.
Got 2 faults with same code.
01222 - Crash Sensor Side Airbag; Passenger Side (G180): Implausible Signal* and one more with same type but it says Short to plus or something similar instead implausable singal.
Where is that rear wiper module located?
zokiopp is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2019, 03:02 PM   #5
GTI's
FIA GT Newbie
 
Drives: 2008 GTI Z4Z4 P03 PIP
Join Date: Sep 2013
Location: MD
Posts: 871
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...ausible_Signal

This is the drivers door or passenger door depending on LHD or RHD. Crash sensor will have yellow plugs. Is the wiring to the door jamb B pillar OK no broken wires?




The rear wiper is controlled through the J519 module, I have no idea if the scan tool you are using has the capability to communicate with it. Generic ODB2 scan tool will not. Need Vcds or equivalent.
GTI's is online now   Reply With Quote
Old 01-13-2019, 08:16 PM   #6
zokiopp
Passed Driver's Ed
 
Drives: Golf MK5 1.9 TDI 77kw 2003
Join Date: Jan 2019
Location: Prilep Macedonia
Posts: 4
I think it might be the wiring to the airbag because right after i clear the faulty code, i wont get any untill i open passenger door. Im suspecting the wiring between the door and the car pillar.

As of the wiper, i am using vcds. how can i check the j519 module?

Also, got another problem today. Yellow oil warning light. I had my oil on almost minimum, pour some more unitll below maximum and warning light is still on. i disconnected the battery and after i still had the yellow oil warning light on. xd a sensor problem?
zokiopp is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2019, 09:32 PM   #7
GTI's
FIA GT Newbie
 
Drives: 2008 GTI Z4Z4 P03 PIP
Join Date: Sep 2013
Location: MD
Posts: 871
Your just going to have to look at module 09 J519 and see if you find anything in your module. I looked at address 09 J519 part number 3C0 937 049 AJ and its label file 3C0-937-049-30-H.lbl and did not see anything to check there even though the wiring diagrams shows that some of its wiring goes to it. I did find that address 16 J527 steering wheel control module part number 1K0 953 549 BP and its label file 1K0-953-549-MY8.lbl does have a measuring block for rear wiper.

The oil level sensor might also be a wiring issue.
GTI's is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.