GOLFMK8
GOLFMK7
GOLFMK6
GOLFMKV


  VW GTI Forum / VW Rabbit Forum / VW R32 Forum / VW Golf Forum - Golfmkv.com


 
Register
MYGOLF garage
Timeslips
Search
Members List
Search Today's Posts Mark Forums Read



Go Back   VW GTI Forum / VW Rabbit Forum / VW R32 Forum / VW Golf Forum - Golfmkv.com > Technical Discussions > In Car Entertainment and Electronics (Audio / Video / Electronics / Etc..)



Reply
 
Thread Tools
Old 07-27-2019, 11:09 AM   #1
Manuelrios509
Drag Racing Champion
 
Manuelrios509's Avatar
 
Drives: Vw MK5 2007 DSG
Join Date: May 2016
Location: Phoenix
Posts: 66
Voltage readings low

My 2007 GTI didn't want to start on Tuesday, so I jump started it and once it was running checked the voltage and it was only reading 13.5-13.8at idle. With the AC and head lights turned on it dropped to 12.9-13.2 volts which I think is low. Already charged the battery with a battery charger and replaced the alternator and the problem still persists. Checked ground, fuses, connections and everything seems to be in place any idea of what I'm missing? Anything helps at this point.


Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Manuelrios509 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2019, 02:49 PM   #2
eurocars
5/17/15 - Never forget
 
eurocars's Avatar
 
Drives: GTI
Join Date: Jan 2009
Location: Indianapolis
Posts: 15,122
Send a message via AIM to eurocars
That charging voltage is in spec, what do you have for voltage when you first shut it off and after sitting overnight
__________________
My big turbo and shaved bay build thread: http://www.golfmkv.com/forums/showthread.php?t=151460
eurocars is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2019, 03:31 PM   #3
Manuelrios509
Drag Racing Champion
 
Manuelrios509's Avatar
 
Drives: Vw MK5 2007 DSG
Join Date: May 2016
Location: Phoenix
Posts: 66
The day I recharged the battery it was at 12.7 and left it over night came back to test it the next morning and it was at 12.5. Now when I shut the engine off its at 12.6-12.7, and after 10-15 minutes it goes down to 12.23 and stays there.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Manuelrios509 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2019, 03:32 PM   #4
Manuelrios509
Drag Racing Champion
 
Manuelrios509's Avatar
 
Drives: Vw MK5 2007 DSG
Join Date: May 2016
Location: Phoenix
Posts: 66
Quote:
Originally Posted by eurocars View Post
That charging voltage is in spec, what do you have for voltage when you first shut it off and after sitting overnight
The day I recharged the battery it was at 12.7 and left it over night came back to test it the next morning and it was at 12.5. Now when I shut the engine off its at 12.6-12.7, and after 10-15 minutes it goes down to 12.23 and stays there.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Manuelrios509 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2019, 04:25 PM   #5
clownish
just clowning around
 
clownish's Avatar
 
Drives: Mk5 R32
Join Date: Oct 2015
Location: Ohio
Posts: 381
Side note - whwb you replaces alternator did you also replace the idler and tensioner and all that jazz or did you reuse?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
clownish is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2019, 04:33 PM   #6
Manuelrios509
Drag Racing Champion
 
Manuelrios509's Avatar
 
Drives: Vw MK5 2007 DSG
Join Date: May 2016
Location: Phoenix
Posts: 66
Quote:
Originally Posted by clownish View Post
Side note - whwb you replaces alternator did you also replace the idler and tensioner and all that jazz or did you reuse?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Yes it was a complete alternator with regulator, and the pulley I didnt replace the belt tensioner


Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Manuelrios509 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.